gluténmentes boldogÉlet

Raffaello Kenyér

Raffaello Kenyér

A Raffaello mindig is a kedvenc ínyencségeim közé tartozott, sajnos mióta cöliákiás vagyok nem fogyaszthatom. Így hát elkészítettem a saját változatom, mely ugyan elrugaszkodott az eredeti formától, de így is isteni finom lett. Próbáljátok ki! 🙂

Hozzávalók:

  • 4 M es  tojás
  • 100 g gluténmentes kenyérliszt (én Alfa-mixet használam)
  • 50 g rizsliszt
  • 50 g kókuszreszelék
  • 1tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 150 g margarin + 10g margarin
  • 100 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tábla (2*100g ) fehércsoki
  • 2-3 evőkanál rizstej
  • 50 g mandulaforgács + díszítéshez

 

gluténmentes raffaello kenyér

 

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét egy kevés cukorral keményre verem. Majd kimérem a liszteket és egy tálba öntöm. Hozzáadom a kókuszreszeléket, a sütőport és jól elkeverem.

A tojássárgáját a cukorral, sóval, vaníliás cukorral és a puha margarinnal habosra keverem, majd a lisztes keveréket is hozzáadom. Robotgép segítségével szépen eldolgozom. Végül fakanálra váltok, és beleforgatom a tojásfehérjét is.
A fehér csokit kis darabokra töröm és a mandula forgáccsal a tésztába teszem. Beleöntöm a rizstejet, tovább keverem, amíg egyenletes nem lesz.

Sütőpapírral kibélelt kenyérformába öntöm, előmelegített sütőben 175 fokon 40-45 perc alatt megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm.
Mikor kihűlt a kenyérkém,  egy tábla fehér csokit egy kevés margarinnal (10 g) vízgőz fölött megolvasztok, majd a kenyérre öntöm, mandulaforgáccsal díszítem.

Már régóta vágytam egy finom Raffellora, a recept pedig telitalálat lett. A tésztája nagyon finom, omlós, még haramdnapra sem szárad meg. Én biztosan fogok még ilyet készíteni 😉 🙂

 

Jó étvágyat 🙂

 

Facebook hozzászólások


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tovább az eszköztárra