gluténmentes boldogÉlet

Gluténmentes Répás Gofri

Gluténmentes Répás Gofri

Közeleg a húsvét, a nyuszi, a tojás és a sonka ideje. A sok sütés és készülődés mellett nehéz időt szakítani egy finom reggelire, amely gyors és egyszerű.

E problémára idén a gluténmentes répás gofri volt a válaszom. A legtöbb hozzávaló szinte minden konyhában megtalálható, pofonegyszerű elkészíteni és az egész család szereti 🙂

Hozzávalók:

  • 250 g gluténmentes liszt- én Schär B-t használtam
  • 120 g reszelt répa (már a tisztítás és reszelés után mért tömeg)
  • 120 g lágy margarin
  • 100 g cukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 120 ml laktózmentes tej
  • olaj a sütőforma kenéséhez
Kitűnő reggeli 🙂

 

A sárgarépát megpucolom, és apróra reszelem. A lágy vajat a cukrokkal elkeverem, majd hozzáadom a tojást, a tejet  és a reszelt sárgarépát is. A sütőport elkeverem a liszttel, majd a hozzáadom a répás keverékhez. Ízlés szerint ízesítem fahéjjal.
A gofrisütőt minden sütés előtt kiolajozom és kb 5-6 perc alatt készre sütöm.

Jó étvágyat! 🙂

 

Facebook hozzászólások


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tovább az eszköztárra