gluténmentes boldogÉlet

Gluténmentes Kávés Vekni

Gluténmentes Kávés Vekni

Mindig is nagy kávérajongó voltam. Legyen az egy frissen főzött espresso, vagy egy finom, habos cappuccino, az én poharam ürült ki a leghamarabb 🙂 Emellett édesség formájában is szinte ipari mennyiségben fogyasztom a kávés pohárkrémeket, sütiket, tiramisut. Nem is tudtam ellenállni a kísértésnek, mikor egy étteremben megláttam az előételhez felszolgált kávés kenyeret. Sajnos nem volt gluténmentes, így meg nem kóstolhattam, de véletlenül sem szerettem volna kimaradni e jóból, így elkészítettem a sajátomat 🙂

Hozzávalók:

  • 1 dl főzött kávé
  • 1 ek rum
  • 100 g aszalt szilva

a tésztához:

  • 200 g gluténmentes kenyérliszt ( én Nutri Free mix per Pane-t használtam)
  • 50 g rizsliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 ek frissen őrölt kávé
  • 100 g barna cukor
  • 100 g margarin
  • 2 tojás

 

 

A aszalt szilvát kisebb darabokra vágom és egy éjszakára beáztatom a főzött kávé és rum keverékébe.

A száraz hozzávalókat egy tálba mérem és összekeverem. Egy másik tálba a tojást habosra keverem a cukorral, margarinnal majd a lisztes keveréket is hozzáöntöm. Sima, homogén tésztát kapok, a lecsöpögtetett aszalt szilvát hozzákeverem.

Sütőpapírral bélelt sütőformába öntöm a tésztát, előmelegített sütőbe 180 fokon 40 perc alatt készre sütöm- tűpróbával ellenőrzöm az eredményt.

 

Jó étvágyat 🙂

 

Facebook hozzászólások


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tovább az eszköztárra