gluténmentes boldogÉlet

Gluténmentes gyümölcskenyér

Gluténmentes gyümölcskenyér

Igazi karácsonyi recept a gyümölcskenyér, nekem az egyik kedvencem, így elég gyakran kerül az asztalra. Az alábbi recept az egyik kedvencem, a gyümölcsöket és a csokit szoktam benne általában változtatni, hogy mindig más ízt próbáljak ki 🙂

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 150 g puha margarin
  • 100 g porcukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 100 g gluténmentes lisztkeverék (én Naturbit Alfa- Mixet használtam)
  • 50 g rizsliszt
  • Összesen 3 marék „finomság” vegyesen – dió, aszalványok (sárgabarack, vörös áfonya, szilva) csoki apró darabokban
  • fél citrom reszelt héja

 

 

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem.

A lisztkeveréket, a rizslisztet, sütőport egy tálba mérem, összekeverem.

A puha margarint a cukorral együtt robotgép segítségével habosra keverem, majd a tojás sárgáját is hozzáadom. Ha szépen elkeveredtek, akkor jöhet a csipet sót, illetve legvégül szép fokozatosan a lisztkeverék is. Az így kapott tésztához egy fakanállal hozzáadom a keményre vert tojáshabot, majd tovább dolgozom. Ha szükséges adok a tésztához 2-3 kanál növényi tejet.

A tésztához adom a „finomságokat”, összekeverem, majd egy sütőpapírral bélelt gyümölcskenyérformába  öntöm.

Előmelegített sütőben 180 fokon 40 percig sütöttem, tűpróbával ellenőrzöm, hogy elkészült-e.

A formában hagytam kicsit kihűlni, majd rácsra borítottam. Ez alkalommal csokoládéval díszítettem, de karácsonykor vékonyan megkentem olvasztott margarinnal, és porcukrot is szitáltam rá. Rengeteg egyéb variácó is létezik, csak a fantáziánk szab határt 🙂

 

Jó étvágyat! 🙂

 

Facebook hozzászólások


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tovább az eszköztárra