gluténmentes boldogÉlet

Gluténmentes Diós Kifli Házi Szilvalekvárral

Gluténmentes Diós Kifli Házi Szilvalekvárral

Egy igazán finom, frissen sült diós szilvalekváros kifli mindig bearanyozza az ember napját, főleg ebben a cudar februári időben. Nincs is jobb érzés, mint az otthon melegében egy bögre forró kakaóval a fotelünkben ülve e finomságból csipegetni.

Hozzávalók:

  • 175 g Nutri free mix per pane
  • 75 g darált dió
  • 5g porélesztő
  • 1 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 170 ml meleg rizstej
  • 1 tojás
  • 3 ek olaj
  • Szilvalekvár

 

 

A lisztet, darált diót, porélesztőt, cukrot és a csipet sót egy tálba mérem, összekeverem, hozzáadom a meleg rizstejet és a tojást. Robotgép dagasztófejével elkezdem összedolgozni, majd hozzáadom az olajat is. Az így kapott kissé ragacsos tésztát letakarom egy konyharuhával és meleg helyen egy órát kelesztem.
A megkelt tésztát rizslisztes munkalapon kissé átgyúrom, kinyújtom.

Téglalap alakúra nyújtom, majd háromszögeket vágok belőle, megkenem házi szilvalekvárral, feltekerem, kifliket formázok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, tojássárgája és egy evőkanál rizstej keverékével megkenem, majd barna cukorral megszórom őket.

Előmelegített sütőben, 175 fokon kb 25-30 perc alatt arany barnára sülnek a kiflik.

 

Nagy sikert arattak, nem csak az édesszájúak körében. Pikk-pakk elfogytak 😉

 

Jó étvágyat 🙂

 

 

 

 

Facebook hozzászólások


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tovább az eszköztárra