gluténmentes boldogÉlet

Gluténmentes Brownie

Gluténmentes Brownie

A húsvét számomra mindig is olyan volt, mint a karácsony. Összegyűlik a család, finomabbnál finomabb ételek kerülnek az asztalra, melyek kitűnően megágyaznak egy jó beszélgetéshez. A nagy sütésben, főzésben persze könnyű elfáradni. Mióta gluténérzékeny lettem, nagyon odafigyelek, hogy csak egyszerűen és gyorsan elkészíthető ételek kerüljenek az asztalra, mert így marad idő másra is. A gluténmentes brownie receptje pontosan ennek a jegyében készült 🙂

Hozzávalók:

  • 200 g margarin
  • 200 g barna cukor
  • 200 g csokoládé
  • 150 g rizsliszt
  • 100 ml tej
  • 2 tojás
Gluténmentes Brownie
Eperrel és tejszínhabbal szinte ellenállhatatlan 🙂

 

A margarint, a tejet és a csokoládét egy lábasban összekeverem és közepes hőfokon megmelegítem. Közben folyamatosan kavargatom, hogy egyenletes legyen. Miután felolvadt a margarin és a csoki, leveszem a tűzhelyről és hagyom kihűlni. A sütőt közben 180 ℃ fokra előmelegítem.

Amikor kihűlt a csokoládés massza, hozzáadom a tojásokat, a cukrot a tejet és legvégül a lisztet. Jól elkeverem, hogy ne legyen csomós.
A tepsit sütőpapírral kibélelem és beleöntöm a keveréket. 180 fokon 30-35 perc alatt fogyasztásra kész állapotba kerül.
Reggelire tejszínhabban és eperrel kínáltam, de vanília fagylalttal is érdemes megpróbálni 😉

 

Jó étvágyat! 🙂

 

Facebook hozzászólások


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tovább az eszköztárra